تاریخ شمسی 22 مهر 1365
تاریخ قمری 9 صفر 1407
تاریخ میلادی 14 ا
کتبر 1986
خلاصه روز
ارتش جمهوری اسلامی در
عملیاتی محدود، ارتفاع 654 در منطقه سرپل ذهاب و قصرشیرین را تصرف کرد و 20 تن از نیروهای دشمن را به اسارت خود درآورد، اما نیروهای عراقی با چندین پاتک و تحمل تلفات بسیار، مجدداً ارتفاع 654 را تصرف کردند.
بمباران مناطق مسکونی و اقتصادی هفت تپه، 11 شهید و 65 مجروح داشت. یک هواپیمای عراقی قبل از اقدام به بمباران خارک هدف قرارگرفت و سرنگون شد.
هواپیماهای خودی تأسیسات جدید پالایشگاه کرکوک را به شدت بمباران کردند.
عراق ادعا کرد که خبرنگاران ضمن بازدید از پالایشگاه کرکوک، از روند عادی کار در آن جا گزارش تهیه کرده اند. سخنگوی ستاد تبلیغات جبهه و جنگ: هدف
عملیات فتح1 مجتمع عظیم نفتی کرکوک در شمال غربی این شهر بود، لیکن رژیم عراق خبرنگاران غربی را به تأسیسات کرکوک در جنوب غربی شهر برده است.
حمله عناصر حزب دمکرات به نیروهای خودی در منطقه پاوه، 5 شهید، 6 مجروح و 11 اسیر در پی داشت. رادیو کومه له از حزب دمکرات خواست برای مبارزه با نظام، به درگیری های نظامی داخلی خود پایان دهد و اختلافات را از طریق سیاسی حل و فصل کند. جنگ تبلیغاتی بین اتحادیه میهنی کردستان عراق و سازمان مجاهدین خلق درپی چند برخورد نظامی.
بی.بی.سی: ایران با اجرای
عملیات فتح1″ می خواهد به مردم نشان دهد که می تواند به هدف هایی در عمق خاک عراق حمله کند. واشنگتن تایمز:
عملیات فتح1 برای بر هم زدن موازنه عراق پیش از حمله بزرگ ایران است.
پس از شش ماه تلاش، آخرین مرحله آماده سازی و آسفالت ریزی پل بعثت ـ که روی اروند احداث شده ـ به پایان رسید. این پل 900 متر طول و 12 متر عرض دارد و از 3400 لوله به طول 12 متر و به قطر 42/1 متر تشکیل شده است.

وزیر سپاه پاسداران در بازگشت از سوریه: در این سفر پیام ریاست جمهوری به آقای حافظ اسد ارائه شد. رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که تا پایان جنگ در کنار ملت ایران خواهد بود.
عبدالسلام جلود عضو شورای رهبری لیبی، در دیدار با سفیر ایران در آن کشور: امیدواریم با تداوم
عملیاتی همانند فتح1 شاهد سرنگونی هرچه سریع تر صدام جنایت کار باشیم.
گزارش سازمان عفو بین الملل درباره رفتار رژیم عراق با مخالفان داخلی: 273 تن از مخالفان رژیم عراق اعدام یا زنده به گور شده اند.
نماینده امارات در سازمان ملل متحد: هدف ایران از پیشنهاد قرارداد امنیتی با کشورهای خلیج فارس، جلوگیری از توسعه جنگ است ولی تا زمانی که این جنگ ادامه دارد، این امر خود به خود بر امنیت منطقه تأثیرات مستقیمی خواهد داشت.
مصاحبه نماینده ایران در سازمان ملل درباره دلیل حضور ایران در مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل.
آسوشیتدپرس: دلالان ایرانی اخیراً تسلیحات و تانک هایی را که عراقی ها به غنیمت گرفته بودند، از طریق واسطه های سوئیسی به دولت ایران فروخته اند. ادعای این خبرگزاری درباره اقلام خریداری شده ایران از چین و کره جنوبی.
اظهارات نمایندگان مجلس درباره لزوم بسیج امکانات کشور برای تداوم جنگ؛ نماینده آبادان: باید طرز فکر، جهت و خط مشی مجلس به سوی جنگ برگردد. مجلس باید با تصویب طرح ها و لوایح، از رزمندگان که از مستضعفان جامعه هستند حمایت کند. وقتی در پشت جبهه فئودال ها حکومت می کنند و به راحتی زمین ها را پس می گیرند، در چنین شرایطی با نطق و سخنرانی نمی توان این گردن کشان را سر جای خود نشاند. نماینده صومعه سرا: طبیعی است که جنگیدن با نوکر امریکا و تنبیه متجاوز، آثار سوء اقتصادی دارد؛ ملت ما این مصائب را می داند و با صبر و بردباری این مقطع را پشت سر می گذارد. نماینده تهران: توقع مردم درباره رفع تبعیض باید مورد توجه قرار گیرد؛ مردم از این که رزمندگان و خانواده آن ها مشکلات را تحمل می کنند و در عین حال عده ای در نهایت رفاه و تنعم هستند، زجر می کشند.
منبع : 1- کتاب: جنگ محدود ایران و امریکا در خلیج فارس 2- کتاب: ماجرای مک فارلین 3- کتاب: تجدید رابطه آمریکا و عراق 4- کتاب: عملیات مسلم بن عقیل 5- کتاب: آزادسازی سرزمین های ایران 6- کتاب: هجوم سراسری